Nagu August Gailiti Toomas Nipernaadi, rändas ka restoran Nipernaadi Eestis ringi, et koguda inspiratsiooni eestimaistest naturaalsetest talutoodetest ja kohtuda kohalike rannakalurite ja väiketalunikega, kes on kasvatanud oma tooteid hoole ja armastusega. Palju toorainet, nagu juurikad, maitsetaimed, liha, metsamarjad ja seened, tuleb Vihula Mõisa öko-Farmist Lahemaa Rahvuspargis.
Nipernaadi soovib, et lauale jõuaks toit koos rännulooga Eestimaa eripaigust. Menüü on lihtne ja tuttavate maitsetega. Toidud on loonud restorani kokad Toomas Lääts ja Jevgeni Cherdantsev, kes valmistavad sööki värskest, hooajalisest ja võimalikult kohalikust toorainest. Nii tuleb kala Peipsi järvest ja Pärnu lahest, juurikad, salatid ja ürdid nii Vihula Mõisast kui Kopra Karjamõisast, kanaliha Põhja-Eestist, veise- ja sealiha Lõuna-Eestist – menüüs on alati eripäraseid lõhnu ja maitseid Eestimaa eri nurkadest.
Toomas Nipernaadi rändas ringi, rääkis lugusid sooviga panna inimesi elule teistmoodi vaatama. Nii tahab ka restoran Nipernaadi panna oma külalisi restoranis toidule teisiti vaatama ning taldrikul olevat rännulugu nautima alguses silmade ja pärast maitsemeelega. Ning muidugi lisaks söögile naudisklema ka väikestes õllekeldrites ja vabrikutes villitud kohalikke marjaveine, õlusid ja viinu.
Suvisel ajal avatud Nipernaadi suveterrass on lõõgastav koht kokkusaamisteks soojadel suveõhtutel!
Jälgi restoran Nipernaadi tegemisi ka nende Facebooki lehel!
Restoran Nipernaadi
Puhelin:
Sähköposti:
Koduleht:
I'll help you find exciting activities, recommend gift ideas and explain how to combine different Chilli offers