Elavat õlut valmistatakse traditsioonilise tehnoloogia järgi ning selle tootmises ei kasutata säilitusaineid, stabilisaatoreid ega muid keemilisi lisandeid. Samuti ei toimu selle õlle valmistamisel filtreerimist ega termilist töötlemist, see aga tähendab, millest tulenevalt erineb valmis jook kardinaalselt tänapäeva inimesele tuttavast purgi- või pudeliõllest.
Sellisele õllele on iseloomulik äärmiselt lühike säilivusaeg. Just selle aja pikendamiseks läbibki tavaline õlu nii keeruka ja mitmeastmelise töötluse. Ilma selleta ei saaks õlle säilivusaeg ületada ühte kuud. Praktikas on isegi kuu aega väga pikk periood. Ideaalis peaks elavat õlut jooma kohe pärast selle pruulimist. Optimaalne aeg on siiski umbes kolm-neli päeva.
Kuna elav õlu on filtreerimata, siis on selle värvus küllastunud ja erk, vaht on tihe ja püsib 5-7 minutit ning ei kao esimese õhuliikumise peale. Klaasi valatuna aga näeb selline õlu välja nii, nagu oleks klaas veidi higine.
Olles kordki proovinud elavat õlut, jääb selle maitse Sulle alatiseks meelde ja Sa ei vaheta seda enam millegi vastu!
Jälgi Elav Õlu tegemisi ka nende Facebooki lehel
Jälgi Raasiku Õlletehase tegemisi ka nende Facebooki lehel
I'll help you find exciting activities, recommend gift ideas and explain how to combine different Chilli offers